I rette element!

Jeg er i mor´s køkken ;0)

img_3287

En rød reje. Faktisk guld værd ???

Mange tænker sæl og spæk når vi taler om grønlandsk kost. Og det er sådan set også rigtigt. Men meget andet lækkert præger vores madkultur.  Jeg vil til hver en tid sige, at vi har de bedste fisk heroppe (Ja, jeg sidder i Nuuk as we speak), og vi har i den grad de bedste skaldyr heroppe. Og begge dele spiser vi med stor glæde!

OG Det skal i denne blog handle lidt om vores rejer! Og hvor søren i kan få fingrene i dem henne ooooog et lille tip til en GOD ret med rejer, så det ikke kun er “rejemad” eller “rejecocktail” i tænker! Og hvis det SKAL være en rejemad så tjek lige min type rejemad HER

Faktisk er rejen en utrolig taknemmelig råvare. Det kan næste ikke gå galt, de er lette at tilberede og passer til det meste. Det er et stort arbejde at sidde og pille rejer men ventetiden værd. Heldigvis kan vi dog få allerede pillede rejer i flere former og derved gøre madlavning og nydelse meget nemmere ??

OG jeg gik i mors køkken idag for at lave lidt lækker frokost, som jeg gerne vil dele med jer!

Først lidt om rejerne,- jeg har før skrevet om Royal Greenland og deres produkter, og hvor meget de gør for at “gøre det ordentligt”. I kan se i min blog historik eks. på den der hedder “Jeg går i Fisk” og læse mere om det.

MEN For det første:

I Vestgrønland, hvor Kutter-Rejerne fanges, er rejefiskeriet certificeret som bæredygtigt af Marine Stewardship Council (MSC) og vurderes som værende veladministreret. Fiskeriet overvåges bl.a. ved hjælp af obligatoriske logbøger over fangsten.

Flere af Royal Greenlands andre fisk og skaldyr er også certificerede ifølge MSCs principper for bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri. MSC, er grundlagt af WWF (som jeg er ambassadør for og sidder i Præsidiet hos) og er en uafhængig international organisation, som har til formål at fremme ansvarlig udnyttelse af havets ressourcer og bevare dem for fremtiden. Ret så fedt, ikk?

For det andet:

Royal Greenland har aktiviteter i mange forskellige typer af samfund, i hvilke bæredygtighed har forskellige betydninger. Et godt eksempel er deres base i Grønland. Grønland er på mange måder et topmoderne samfund, men samtidig findes der også små isolerede lokalsamfund, hvor jagt og fiskeri udgør eksistensgrundlaget. De ser det som deres opgave at skabe en balance, så de sikrer fortsat beskæftigelse i disse lokalsamfund samtidig med at fokus på fiskeriets bæredygtighed bibeholdes. Pænt vigtigt for et land som dette og et samfund som dette, hvis I spørger mig.

Og lige om disse rejer i lage:

2pc91yvdzi0bl69b

Royal Greenland sætter stor pris på gode, naturlige råvarer med en god smag. De har derfor produktudviklet på disse Kutter-Rejer i lage, hvilket har resulteret i en ny proces, så man nu oplever en endnu bedre smag, hvor den rene og unikke smag i rejerne kommer til sin ret og står tydeligere frem.

Det har også betydet, at Kutter-Rejer i lage nu har fået et endnu lavere saltindhold, så de fortsat kan bære det Grønne Nøglehul, som et af de få produkter på markedet. Ja, tak!

De kan i Danamrk købes i Føtex, Bilka og Meny!

Og her får I så mit bud på en lækker ret med disse rejer og nogle gode billeder dertil!

Thai Reje Ret 2 pers. – 30 min. (Ja!)

1-2 bøtter rejer, 2 spsk god olie (eks kokos eller oliven), 3 tsk karrypasta (gul, rød eller grøn), 1 rød peberfrugt, 1 håndfuld sukkerærter, 2 store buketter blomkål, 3 snack gulerødder, 1 fed hvidløg, 1/4 rød chili, 4-5 forårsløg, 1 dåse kokosmælk, 1/2 dl vand, 1 bouillon terning (grøntsags eller hønse), salt og peber.

Tilbehør: Jasmin ris

1)

Sæt risene over som anført på pakken. Tag så en pande og kom olien på og kom karrypasta på,- snit alt det grønne sådan her og kom det på – steg i 5 min på høj varme,- rør i det imens.

img_3276

2)

kom kokosmælken i og rør rundt, kom så vandet i og rør rundet. Kog det op og skru derefter ned på svag varme og lad det simre småt i 10 min. Smag til med salt og peber OG ET TIP: drys frisk hakket koriander (en hel dusk) i nu og få endnu mere thai smag i retten. –

3)

OG TIL SIDST så dræner du rejerne for lage og kommer dem i. Bland det hele godt og gør klar til servering! Det er vigtigt at rejerne kommer i til sidst, så de stadig er smagfulde og møre. That´s it!img_3284

4)

Servér og nyd! Et mere godt TIP: hav lidt limefrugt til som du kan presse saft henover med. Giver et godt pift til retten!

img_3287

Det gode med thai retter er, at hvis man ikke er til fisk eller skaldyr så er det en super måde at lave det på, fordi der er så mange andre smage i retten der giver indtryk og ikke kun fisk. Jeg laver det tit selv sådan her fordi Minik ikke er såååå meget til fisk som sådan, eller den alt for stærke smag af fisk eller skaldyr. Det virker! Og så er det bare lækkert. Og så bruger man et produkt der er 100% i orden. Hvis du så oven i hatten køber øko grønt og andet som jeg gør, så kan du godt pudse glorien helt :O) Hahahahahah – fedt :O)

Bon appetit!

img_3268

PS; kunne vi lige få sådan een her i supermarkederne i DK?? (Set i Brugsen i Nuuk idag ???)

img_3320

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lavet i samarbejde med Royal Greenland/Sponsoreret af samme

4 kommentarer

 • Minus

  Set i Bilka Viborg. Det var også Royal Greeland rejer med skal. Mums

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erik Hansen

  Hej Julie. Sådan en med upillede rejer har jeg faktisk set både i Irma Kvickly, og vist også i en Meny. Så vidt jeg husker var det i Roskilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SS

  Tak for lækker opskrift. Blot til info så har de altså sådanne kølebokse med “fyld en pose” rejer i Bilka. Kvaliteten er dog sikkert bedre i den du har der i Grønland.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Har de!?? Hvilken Bilka og ved du om det er Grønlandske rejer?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I rette element!