I kan stadig få den fine box!

Jeg går i fisk! :O)

imageHold øje med den blå fisk! :O)

danish-portrait-blue-rgb-msc-web-only

Hør, – man skal spise mere fisk – det ved vi godt og det får vi ofte at vide. Hjemme hos os er det lidt en sjælden sag og det kan nok godt undre mange NÅR NU vi er fra Grønland. I know… men faktisk, så elsker jeg fisk og lavede det gerne oftere, men min kære kæreste er ikke ligeså fiske-agtig som jeg er og synes lidt at det aldrig rigtig mætter osv. Well… det er jo nok en ret individuel sag og jeg kan sagtens mætte mig i fiskeretter :O)

Unknown

Det handler også lidt om at kende til sin fisk, ikk? Og købe den rigtige fisk, ikk?

Og i denne blog vil jeg slå et lille slag for god info om fisk og god fisk i det hele taget,- og jeg slutter af med en opskrift til jer alle!

Det vil jeg gøre 3 gange i denne uge, så det rigtig kan handle om god fisk og dejlig mad INBETWEEN Vild Med Dans, som har premiere på (omg) fredag, hvor Marc og jeg altså danser ChaChaCha (Gud hjælpe mig…),- det vender jeg tilbage til i en anden blog!

Jeg vil fortælle jer lidt om MSC og herefter vil det nok ikke komme bag på nogen at jeg vil lidt ind på grønlandsk fisk, og een af de fiske producenter der er allerstørst i Grønland – nemlig Royal Greenland, som MSC nu samarbejder med – og det er ganske godt fordi vores største eksport vare i Grønland er fisk og skaldyr.

: vidste du at MSC har den “blå fisk” som mærke? Det er nemlig dem med den blå fisk, ja.

De holder i uge 36 deres årlige informationskampagne med fokus på fremme bæredygtig og vildfanget fisk ? bl.a. fiskerierne i Grønland (Royal Greenland).

For Royal Greenland er det vigtigt at levere fisk og skaldyr, de kan stå inde for. Deres etiske regelsæt sætter rammerne for produktionen og tilgangen til fiskeri, og sikrer et løbende fokus på bæredygtighed.

Når der tales om bæredygtighed, er det vigtigt at holde tungen lige i munden og træffe sine egne valg, i det bombardement af oplysninger man møder. Skal man købe lokalt frem for globalt? -og hvad med fangstmetoder og miljø hensyn?

Hos Royal Greenland arbejdes der for at fremme ansvarlig udnyttelse af havets ressourcer. De mener, at en global ansvarlig forvaltning af fiskeriet er en forudsætning, hvis vi ønsker at sikre kommende generationers adgang til fisk og skaldyr.

MSC står for Marine Stewardship Council, og er en mærkningsordning for bæredygtigt fanget fisk og skaldyr. Når DU vælger fisk og skaldyr med deres mærke, den blå fisk, så kan du være sikker på at fisken kommer fra en sund bestand og at de er fanget med omtanke for livet i havet. Bum bum !

Og de er nu i samarbejde med Royal Greenland, således at de kan mærke sig med den “blå fisk”.

images-1

Lidt skørt billede, det ved jeg, men jeg synes den var så sjov ;O) HAHAHAAHAH !

Men ovenpå alverdens god fiske info er det godt med lidt grin,- for gu´er det da vigtigt at vi alle tager hensyn og tænker på miljø, økologi, bæredygtighed og hensyn til hele fiskeri grundlagets bagland og folk. Ikke mindst fremtiden så diverse fiske og skaldyrs bestande kan bevares,- det synes jeg virkelig. Og jeg elsker når flere og flere store firmaer og fabrikker ligesom tager ansvar. Og uden at jeg nørder for meget videre i det vil jeg lade jer selv om at surfe lidt mere rundt i god, grundig og vigtig viden. Ganske let læseligt, og meget vigtigt – giv dig selv de tre minutter og bliv meget klogere på den fedefisk måde :O)

Læs om MSC her: Fra Hav til Bord :O)

Se også gerne denne lille video om Royal Greenland her: Fisk fra Grønland

Men vi skal også fiske fjolle lidt! – jeg spurgte en håndfuld veninder hvilken fisk de var hvis de var en fisk og hvorfor!… (det´jo skægt!…fniiiiis)

Kom gerne med et bud på dig? Det vil jeg da elske at høre om!

Her er lidt fra vennerne!

Pia, min dejlige kusine: En guldfisk – OF COURSE!

Kit, dejlige veninde: Dumt spørgsmål!- en sild selvfølgelig – en pisse lækker sild som alle går og slikker lidt på til en julefrokost :O) (Jeg, Julie, storgrinede da hun skrev det!)

Kristine, dejlig veninde: En fjæsing kan skifte farve, og kan være ret fascinerende, og ret ufarlig. Og smager fantastisk! Med mindre man træder på den, så kommer giften!

Vivi, dejlig veninde: Min mand siger han er en blæksprutte, fordi den har gang i mange ting. Jeg mener han er en ulk! Ej, jeg er en Dory fra Find Nemo lige nu… Med den ammehjerne ? Mega nem at distrahere ?

Michala, min dejlige veninde: Jeg tog så en test på nettet for at se hvad jeg var for en fisk (og her måtte jeg, Julie, igen kaste mig ud i grin!) Jeg er en delfin – works for me-, de er kvikke og har sex for nydelsens skyld!

Hvad er du?

Mig? Hhhhmmm…. den må I få i næste eller sidste fiske blog. GRINER!

Her kommer en super lækker opskrift med noget alle forstår – REJER! Med fotos og how to do it selvfølgelig! Det skal være nemt og det vil alle mine retter og opskrifter være, men denne her er meget let og sublim lækker og lidt med et twist. Der er ikke billede af dressingen, men den er ligetil og lov mig at du laver den til, for der skal noget dressing til som prikken over i´et. Og i øvrigt, rejemadder og rejer kan jeg sagtens servere for manden herhjemme! Det går altid lige i I love you ;O)

Konge rejemad!

(til 1 pers. – kan laves hurtigt, hjemme eller på job, eller til madpakken)

1 skive rugbrød, smør, to cherry tomater, 1 grøn asparges, 1/2 avocado, 1/4 grønt æble, 2 håndfulde rejer, lidt rød chili, lidt dild.

Smør rugbrød, skær avocado i skiver og læg derpå, læg så rejerne ovenpå med løs hånd , skær æblet i tern og hæld over, skær asparges i tynde skiver med grøntsags skræller og læg på, skær små skiver af rød chili og drys på og læg så dild på toppen. Tomaterne skæres bare i kvarte og lægges ved. BUM BUM! OG MUMS!

Dressing: 2 spsk creme fraiche, 1 tsk karry, 1 lille fed hvidløg, salt og peber. SMAG TIL SÅ DU KAN LIDE DEN!

imageimageimage

 

Hold øje med den blå fisk! :O)

Unknown-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavet i Samarbejde med/sponsoreret af Royal Greenland

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I kan stadig få den fine box!