Annonce??

Ren overlevelse…

Unknown-1

Du godeste…. jeg skriver og fortæller om det her med store grin – fordi det altid hedder “at grine eller at græde” , og TRODS alt kan vi grine af det herhjemme.

Weekend med børn kan bare til tider være ren overlevelse! Og det hænder at jeg simpelthen ikke engang når at kigge mig selv i spejlet een eneste gang og igår da vi lagde os i seng – ret så trætte – der måtte vi lige kigge på hinanden en gang (for en gang skyld) og der sagde Minik:

images-2

Og jeg brød ud i grin og sagde at nu måtte han lige give mig et godt godnat kys for jeg kan ikke lige huske hvornår vi sidst gav hinanden et kys!

Unknown

Arhmen, for faen….

Dengang jeg sad som mentor i DR programmet i 2013 med navnet “Mentor” hvor vi guidede unge mennesker i sang og musik, sagde Blachmann (som var The Godfather i hans program), i en indskudt sætning at alle der har prøvet at være på ferie med børn ved hvor hårdt det er at arbejde med børn.  Og så 24/7. Vi var færdige af grin, for netop HAN kan sige de ting man tænker men ikke siger højt, fordi det må man ikke rigtig!

Nu om dage skal vi kunne klare det hele jo, og det at sige at man vitterlig har brug for et break fra sine børn er lidt fy-fy og man får (jeg gør i al fald) pisse dårlig samvittighed af at sige det og indimellem tænke det, FORDI i bund og grund skal vi være taknemmelige og glade for vores sunde og raske børn, liv, hverdag og glæde.

Men hør nu! DET ER VI ! I den grad, det er vi. Ikke sandt? Og det er jo for søren da ikke fordi vi ikke er glade for vores børn eller vores liv, når vi tænker eller siger sådan, det er fordi det er rigtigt! Vi ER bare meget trætte iblandt, og en weekend med børn KAN bare være hård. Og nu må det altså være OK indimellem at sige, at man er (fucking) TRÆT!

Unknown-1

Sagen er den, at der er gang i den hele tiden. Ikke bare det meste af dagen – HELE TIDEN! Og hvis det ikk er den ene så er den anden.

Både lørdag og søndag tog vi sove ture på skift, Minik og jeg, for ligesom at lade op. Og “problemet” den her weekend var simpelthen bare at nætterne også var noget skidt. Det er dér man bare bliver slået hjem. Casper havde sygdoms relaterede irritationer og var oppe ofte, Sia er forkølet og var sur det meste af tiden, selvfølgelig, pga vejrtrækningen, sutten, flasken og det hele der ikke virkede for hende. Det er sjældent at nætterne er sådan – og vi er røv heldige med sovedygtige unger – så NÅR nætterne så (to i træk) er sådan, så går vi lidt ned. Og vores dejlige dreng er en meget aktiv dreng, så der er snak, larm, fest, leg, spil, og interessante observationer konstant og dem skal vi selvfølgelig indrulles i hele tiden og han har en evne til at få sagt mor eller far sådan cirka 80 gange på et minut!

images-3

Selvom han så også er lidt i trods alder (læs: vi skal løbe rundt efter ham, eks når han skal i seng, for det gider han ikke…), så er han jo til at tale med, hvorimod Sia jo stadig kun er med masser af lyd når hun er utilfreds, og kan man ikke trøste hende, så kan man ikke. Punktum.

Never the less -så fik vi aktiveret familien ganske udmærket! Lørdag tog vi i zoo og hyggede max sammen med ungernes farbror og kæreste. Det var dejligt. Koldt og friskt, og så hyggeligt.

De spiste med herhjemme og er i det hele taget ret så gode til at hjælpe til med nevø og niece.

Og så kan jeg ellers ikke huske en skid om den her weekend…. GRINER!!! Det har været omstændigt, og vi har gjort det bedste vi kunne, uden tvivl – og jeg mener virkelig at jeg ikke helt husker hvad vi ellers har lavet… Så meget i “den her skal lige klares” – gear har jeg været i! Og vi har skam været nærværende for og med børnene,- men måske lidt i en autopilot tilstand indimellem.

HAHAHAHAHAH! Oh my God.

Unknown-2

Jeg kan sige så meget at hver aften når jeg så lagde mig i seng – ret tidligt – så puttede jeg med Casper og holdt om ham i lang tid, fordi jeg netop elsker ham så højt, og han er simpelthen en god dreng. Aktiv og med fart på (hans kælenavn blandt venner er The Situation…!),- men så god og sød. Og når der er ro på og jeg har lagt mig, så er der pludselig tid til at mærke alle følelser igen. Ligesom da Minik sagde “We did it” og jeg bad om et kys.

“Nå – ja, nu husker jeg – det er her vi er. Det er os. Og de er vores”.

I får lige afslutningsvis nogle dejlige stemningsbilleder. (så kan jeg også pludselig huske lidt mere om weekenden… Sia fik grød for første gang, jeg fik Valentins blomster, og CN fjollede :O) )

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

13 kommentarer

 • rikke

  Hahaha – elsker det indlæg. Det er præsic sådan jeg/vi føler det efter en weekend. Mandag morgen kan være kærkommen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Siersbæk

  Griner højlydt! Du kunne have været flue på vores væg! Havde på skift et barn i sengen det meste af natten (prøvede alverdens med den yngste og stak ham en flaske midt på natten – skønt han aldrig spiser om natten mere:-) – var bare træt med træt på! Startede så morgenen med at skifte 5 bleer (to børn) inden for den første time:0 -Og satte børnene i bilen – og gik derefter ind og brugte 3 minutter på at rede mit eget hår og kigge mig i spejlet.
  Men sluttede dagen med et jeg elsker dig mor og yngstemanden der vinkede for første gang:-) 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Aaaarhmen altså! Ikk? Og det bedste er netop at på et eller andet tidspunkt, så gør de noget som for een til at smelte fuldstændig forfra,- og det er så RART! Min store dreng kan i det mindste i al kaosset også få mig til at grine meget med sin sjove adfærd eller sjove ord! Thank God :O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg tror jeg har sådan ca et halvt år jeg dårligt husker ! Jeg joker ikke engang. 2 børn med 14 mdr imellem og det første halve år med 2 børn er bare en stor tåge i mit hovede. Stort set ingen søvn om natten, ren overlevelse, sygdom hos den “store”, en lille søvnterrorist som aldrig rigtig forstod man skulle sove om natten, og en mand der arbejdede +70 timer om ugen.. Behøver jeg sige jeg var træt.. Så jeg forstår dig! Og ja – man må sgu gerne sige det er hårdt!! Også uden at det betyder man ikke elsker sine børn! Og klarer man den tid med sin mand – så tror jeg simpelthen man klarer alt! Jeg håber for jer at søvnen snart bliver bedre – for så kan man altså bare klare mere! Og så glemmer man heldigvis den hårde første tid som forældre til to.. Og alting bliver nemmere med tiden. Jeg måtte ofte huske mig på også at nå at nyde det – og ikke bare overleve. For tiden komme jo ikke igen. Lidt kliche-agtigt I know – men ikke desto mindre sandt. Nu er mine piger lige fyldt 4 og knap 3 år og jeg drømme om en nr 3 – det havde jeg forsvoret for bare 1 år siden. Hjernen er sgu en mærkelig størrelse 🙂 🙂 Held og lykke med det hele – og tak for din blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Åååårh hvad?!?!? SEJT du drømmer om en tredje! Men hør!- var jeg lige 5 år yngre, så tror jeg (sgu) også at vi ville se frem mod een mere! Jo da !De unger er en rigdom uden lige og fremtiden så spændende (og vildt belymrende) med børn. Minik er en flok på 4, selv er jeg fra en flok på 3 og min mor er den yngste af 9. Vi er ellers vant til at “skulle være mange”… men sådan er det bare. Jeg er lykkelig for det jeg har. OG NETOP – man kan klare alt efter sådan en omgang – og dine er jo nærmest pseudo tvillinger! HATTEN AF :O) Stort kram herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille
  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Åh, suk! SØVN – et fremmed ord hos mange ! :O) Dine unger er også tæt da! WOW! Jeg håber og beder til at de finder søvn snart og at du snart også får en pause eller et døgns søvn ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Fantastisk indslag. Og så dejligt at du tager et emne op som det at have brug for en “pause” fra de skønne (men til tider krævende ;o) ) børn -samtidig med at man lige kæmper med den dårlige samvittighed over at man lige præcis har den følelse! For det er jo ikke fordi man ikke elsker dem multi meget – det er jo bare fordi vi også er mennesker der har brug for en break engang imellem 😉 Elsker dine ærlige og humoristiske indslag som viser at man ikke er alene med sine tanker og følelser. Så tak til dig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Selv tak ! :O) Ja, jeg måtte bare lige. For det er sådan det er! Jeg har i den grad , her med barn nummer to, faktisk mere brug for “mig tid” end jeg havde med min Casper… underligt – man burde være helt i rutine,- men det er nok fordi at det oftere er en stor mundfuld med to stk. Det var ikke for sjov mine veninder sagde til mig at to var dobbelt så hårdt! ;O) HAHAHAAHH! Altså! Men sikke nogle gaver man også har og får! Jeg går lige pt og drøøøømmer mig væk i et håb om en lille bitte 1/2 fri weekend med kæresten. Det er lige før det er mere tiltrængt end “mig tid” nu :O) Griner!!!! Tak igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Åh Julie! Det du beskriver dér kan lyde fuldstændig som vores weekend (med undtagelse af den vi lige har afsluttet)
  Vi er forældre til en dreng på 2 år & 10 mdr. og til en pige på 5 1/2 måned, så vi har børn i nogenlunde samme alder ☺️
  Og ja! Det kan virkelig sætte en på prøve med 2 unger der bare vil mor og far HELE tiden, og er syge og al det der… Vi har for eksempel vores den store på pasning hos mine forældre fordi både ham og jeg er syg, og jeg er ramt værst. Har ingen kræfter til at løfte, så er afhængig af min mand

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arnajaraq Motzfeldt

  Naa, ilisarnaq! 😀 Lagde lige mærke til billedet med hvor Sia får grød, baggrunden vidner om en familie med børn. Ting og sager på bordet 😀 Vi er så heldige at min yngstes aanaa og aataa bor lige i nærheden (de flyttede hertil i sommers) og passer børnene ofte, giver dem tid og nærvær, så vi kan lade lidt op og få lidt kæreste kvalitets tid.
  Men ellers ret hyggelige billeder og rigtig god blog i ivrigt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak! ❤️ Ååååh i er heldige med aanaa og aataa! Vi får vores på besøg i marts. Der har jeg så også planlagt kæreste tid

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Annonce??