Før, under, efter graviditet. Uanset hvor og hvornår!

Verden her og verden der.

pic5

 

snoopy ked

Shit, hvor bliver man dog revet ind og ud af realiteterne for tiden. Livets skrøbelighed i alle sin aspekter byder sig ind på livet af mig, og os alle i og for sig. Jeg sidder med min nyfødte baby, og knuger min virus ramte søn til mig lidt ekstra, når man vågner til så grufulde nyheder. Ligeså skrækkelige som når vi ser alle andre nyheder i hele verdenen med krig, forældreløse små på gaderne, flygtninge, sultne børn, dødsyge børn, krise ramte familier, børne prostituon og det der hører med af horrible sandheder og medmennesker der lider tab af deres nærmeste.

MED VILJE læser jeg udenom alt det jeg kan, for jeg er for sart til det. Jeg tåler det ikke. Min sensitivitet klarer det ikke!

Og det er måske “at lukke øjnene i for realiteterne”, eller “vende ryggen til”, og ikke være med til at “handle på situationerne”. Måske! Og måske ikke. Uanset hvor meget jeg prøver så både ser og hører jeg jo alt det jeg egentlig ikke vil høre. Jeg hjælper til alle de steder jeg synes jeg kan og vil, og ikke mindst føler jeg kan bidrage med noget. Så absolut.

Men allermest får jeg ondt i hjertet og i sjælen og kan ikke forstå hvorfor der skal være så meget dårligdom i den verden udenfor min egen lille verden her i hjemmet.

Jeg tror vi er mange der har det sådan. Det er så uretfærdigt. Og det store spørgsmål er altid hvorfor vi ikke bare kan have lov til at være dem vi er i fred i alle verdens dele? Du tror på et , jeg tror på andet – fred være med det. Derfor kan vi vel godt være naboer og tale med hinanden? Behandle hinanden pænt og medmenneskeligt? Er du mindre værd fordi du ser anderledes ud? Laver noget andet end jeg? Tror på noget andet? Lever på en anden måde? Nej. Ikke i min optik.

Men nevermind…. det der sker lige nu skaber frygt og uro (ikke kun i vores verdensdel),- og jeg har sådan set ikke haft ret meget andet i livet siden jeg blev mor første gang (lille spøg til side), men forstå mig ret – livet er meget fyldt med bekymring og frygt, ofte til ingen verdens nytte – tro mig jeg er verdensmester.

Af samme grund lagde jeg ud med at små tude idag – først over livets trivialiteter i mit liv lige pt, som jeg stod der og vaskede sutteflasker for tusinde gang… og havde haft en lorte nat. Oveni informationen om Paris angrebet tror jeg bare at det kammede over. Min sensitivitet tager over og selvom jeg kæmper imod er jeg simpelthen for følsom til at lade være med trille tårer over alt og intet. Alt er det forfærdelige der sker, intet er det jeg tror er trivialiteter idag. Der skal være plads til det hele, også selvom det er helt dumt. Også selvom det er SÅ alvorligt. Man ved ikke rigtig hvordan man reagerer…

Det jeg ofte gør, er at tune ind på mit indre og mig selv – sender al den kærlighed og alt det lys jeg ved jeg rummer (bare føl efter hvad du føler af kærlighed til dit barn eller dine nærmeste) først ind til min egen kerne. Derefter ud til verden – alle de steder der er brug for det.

Når alt kommer til alt, så er lys og kærlighed det eneste der bekæmper frygt, had, uro og forvirring. Jeg ved godt det lyder naivt men står man i total magtesløshed, hvilket jeg synes jeg/vi gør i eks nuværende Paris terror angreb situation, så er der ikke meget andet at gøre? Og bede for alle dem der har brug for det – uanset i hvilken Guds navn man beder i (!).

Og ikke mindst tænk over, at de stakler der udøver den dårligdom der findes i verden hvad det end måtte være, kommer et eller andet sted fra og har også været uskyldige børn og et eller andet sted knak filmen… vi kan gøre vores for at give det videre til vores egne, at vejen frem er fred, broderskab, forståelse, rummelighed, venlighed, næstekærlighed, hjælp, og ikke mindst pas godt på dig selv.

 

IMG_8228

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før, under, efter graviditet. Uanset hvor og hvornår!