Ekstra rynker og flere grå hår.

Dårlige dage og Overvægt !

FED TING

Vi bør alle dage så på livet sådan her:

einstein miracle

Fordi det er, i al sin kliché og enkelthed – sandt!

Derfor er det ekstra svært for sådan een som mig, som oftest prøver at se på alt så positivt som muligt, og være så rummelig som mulig, og altid smile til verden og dens indhold, NÅR jeg så vitterlig har en skidt dag og er hamrende negativ, ked af det eller sur. Og i denne søde tid med afsindige hormoner i kroppen, et spædbarn og en stor dreng,- så er der dage der er svære. I AL SIN NATURLIGHED. Men jeg kan ikke helt samarbejde med det. Måske også derfor at når dagen så er dårlig, så er den virkelig dårlig, med det resultat at jeg tynges med dårlig samvittighed, for det går ud over dem jeg har mig nærmest. Min Minik og min søn, Casper. Men jeg kan godt se at min læringsprocess i al dette er at lære, at det er okay! Ikke at lade det gå ud over dem på den måde som det gør, nej, men at have en dårlig dag! At have en dag hvor man føler man er en dårlig mor og en dårlig kæreste osv. Alle op og ned ture, alle fejltrin og smuttere, alle dage hvor jeg “ikke er mig” men er en anden “mig”, og dage med utilstrækkelighed og kaos. DET ER OKAY! Hvis jeg kan lære mig at have lov til at have off-dage, så tror jeg at jeg vil have nemmere ved at tage den lidt med ro, trække vejret dybt og prøve igen. Det andet er jo dobbelt op på dårligdom, egen psykisk terror og arbejde…

Se, denne dygtighed til at synes det er okay, og sige det er okay (og virkelig mene det og være oprigtig i zen med det), den har jeg med sidste graviditets eftertid lært at mestre ret så flot ift krop, fysik og ekstra kiloer… !

Cats cheeseburger

Hahahah,- er den ikke grineren den her foroven? Jeg har det selv bedst et sted midtimellem, hvilket jeg også hører fra mange af jer jeg møder, er super dejligt, fordi det er noget man kan relatere sig til. Size Normal (kontra eks. size zero, ikk?),- eller som jeg vil kalde det “Size Happy” – fordi det handler om dig, din krop, hvad du kan og hvad den kan og ikke mindst hvad man vil! Hvor i skalaen man GLAD?! Uanset plus eller minus i kilo!

Jeg skulle ved sidste graviditet tabe mig 25 kg efterfølgende og den kamp og det forløb var sgu vilde sager. Jeg har skrevet om det i min bog – og her kommer der lige super reklame for den – hvori der står alt om følelsen omkring det hele og alt om mit forløb og hvad jeg ligesom lærte af det. Plus et tilhørende kur forslag og mange gode opskrifter.

Se lidt om bogen her (evt markér og kopier link og se, hvis du ikke kan trykke på den herinde): https://www.facebook.com/122568742917/videos/vb.122568742917/10152801998692918/?type=3&theater

Jeg skal denne gang smide 20 kg. Og jeg VED hvor hårdt det bliver, hvor lang tid det kommer til at tage,- men det er netop OKAY. Jeg ved jeg kommer i mål og jeg ved hvordan! Det er da noget, ikk?

Og det må tage den tid det tager. Min værste konkurrent og “problem” er mig selv og min tålmodighed (mangel på…). Men jeg har en plan og jeg glæder mig sådan set bare til at komme igang – især med træningen – grundet bækkenløsning fra uge 20 og frem til fødsel har jeg været super hæmmet fysisk. Gaven i det er jo så, at jeg nu bare kan GLÆDE mig til træning ;O) og fysisk aktivitet.

Og her til slut, for lige at minde mig selv og os alle om, at det er os selv der har ansvaret for vores egen glæde i alle aspekter i livet (heldigvis!), får i lige denne:

happiness tanke

Skriv en kommentar

 • Mille

  Hej Julie. fedt indlæg! Jeg er gravid og har allerede i uge 16 fået strækmærker på maven. Fik du strækmærker ved Casper eller Sia? Hvis nej, gjorde du noget for at “forhindre” dem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Åh, det er en rigtig svær een den med strækmærker, og ER altså genetisk betinget. Har man anlæg til det? Fik din mor? Din søster? Osv. Det kan man ofte måle sig med. Jeg fik en lille smule, men det var mest pga alle de kilo jeg tog på. Så de var mere i siden, hofter, og inderlår. Men jeg ved at de svinder en anelse hen når jeg taber mig igen. På maven slap jeg. Min søster og mor har heller aldrig haft det. Og så ser man iblandt kvinder med mave på propfyldt med strækmærker. Der noget at gøre dog – det har dog ingen garanti,- men du skal smøre dig ind i mave olie – gravid mave olie, som du finder flere typer af i matas eller helse kost forretninger. Smør morgen og aften. Og NÅR du har født er der en bestemt olie der sælger sig på at være specialiseret i strækmærker og ar,- den hedder Bio Oil. Måske kan du også bare bruge den fra nu? Spørg dem i butikken. Good luck med det, med graviditeten, fødslen og baby <3 PS et godt råd – forbered dig til fødslen. Bare så du ved nok om hvad du går ind til. På den gode måde. Alle ved fødsler er hårde og gør ondt – bevares, men der er mange måder at tackle det på,- og her skal du forberede dig så du ved bedst om dig og din kommende fødsel. Tag hånd om din graviditet og tag ansvar for din fødsel,- så har du bedst chance for at få den bedste oplevelse ud af det <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hejsa Julia
  Wauuuhhh et indlæg – ej hvor kunne mange kvinder inkl. mig selv, lære noget af din åbenhed og ærlighed. BOMM – direkte ærlige ord på bloggen. Er du selv godt klar over hvor modigt et menneske du er?
  Kram Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Julie selvfølgelig – fedefingre.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak for det :O) Modig? Tjooo… næææh… ved du hvad jeg skriver det som det er,- det har jeg det bedst med. Og det er så fedt med så mange tilkendegivelser fra alle jer. TAK! Jeg fortsætter glædeligt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hej Julie,
  Er simpelthen så glad for at du har fået en blog! Selvom det stadig er i starten, elsker jeg at læse dine indlæg og din ærlighed om at alt ikke altid er perfekt! Jeg er allerede fast læser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hej Julie , du skal her fra mig have stor ros for dit indlæg , jeg synes at det er smadder modigt af dig at skrive om hvordan du kan være kede af det og at du tør at skrive hvor meget du skal tabe dig . Når malt vil man jo helst fremstå som perfekt og det er derfor jeg synes det er så fedt at en kendt pige som dig skriver sådan, på en eller anden måde regner man bare ikke med at kendte bliver ked af det og trænger til at tabe sig. Tror sgu mere det er vores småborgerlige almindelige mennesker der har fejl og tager for meget på. Når det er sagt så vil jeg fortælle dig at jeg synes du er en smadder flot kvinde, også selvom du lige har født en smuk lille datter !!! Du er ikke kun smuk uden på, du også smuk indeni, jeg har altid synes at du har sådan et dejligt smil og også nogle øjne der smiler, både gravide kvinder og kvinder, som dig med små nyfødte børn udstråler en særlig lykke, som INGEN andre kvinder kan konkurrere med. Og sødeste Julie, hvem siger at tynde kvinder er mere lykkelige? Op på hesten igen, når du lige får en rytme med lillepigestemmen, så får du også passet træning ind i jeres hverdag. Ville nu være med at presse dig selv for hårdt, nyd hverdagen med din dejlige unger og pøj pøj jeg hepper på dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Tak, Jane. Ja, hvis jeg skal dele mig med jer, så får I det som det er. Tak for en vidunderlig og opmuntrende besked!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Søde Julie, der er ok at have ‘off’ dage som mor. Det er kunsten, at kunne rejse sig op ugen, der gør os stærkere som mor. Vi er vist mange der nikker genkendende til dit indlæg. Op med hagen, smil, kiloene skal nok forsvinde med tiden.
  Husk i bedste Bridget Jones ‘just as you are’ – bliv ved med det du gær, du gør det så sejt!
  Mange varme tanker. Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Elsker Bridget Jones :O) Tak for din kommentar. Netop det at rejse sig igen mærkes meget tydeligere nu. Dagen efter en skidt dag når jeg er oppe igen ,- føler mig som Superwoman fordi jeg kan alt. Det kan man jo nærmest! Men det er en kontrastfyldt tilværelse, ikk? Men jeg soler mig i de dage, hvor jeg kan flyve :O)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Julie,
  Hvor er det dejligt at læse dit indlæg! Jeg fødte selv den 8. Oktober og er dermed meget nybagt mor, som nu skal lære at håndtere den nye hverdag hvor manden arbejder og man skal klare nætterne selv samt dagligdagen. Og sjovt nok har jeg også en lidt øv dag i dag, da min lille pige for første gang valgte ikke at ville sove i nat! Men i stedet for at ligge på sofaen hele dagen og være i øv humør, blev det til en lang gåtur ind til byen, og nøj det hjalp på humøret

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julie

   Ja, livet ændrer sig bare. Og man står meget med den selv, som mor. Det er både så naturligt/almindeligt som det er lidt unfair, ikk? Men som jeg svarede til Anna,- indimellem har man dage hvor man er Superwoman, og der skal vi huske at klappe os selv på skulderen. Ligesom vi skal huske netop at have det okay med lortedagene… Og dejligt du fandt ud af at tilføje noget dejligt fremfor at fortsætte med surmuleri – sejt! Jeg havde nok bare surmulet…hahahah! TAK for besked og tillykke med din lille datter ;O)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekstra rynker og flere grå hår.